Bærekraftige løsninger for den nordlige naturen – CASE: Pyhäjoki, Finland

Våren 2020 gikk WPD Finlands vindkraftparkprosjekt i Karhunnevankangas i Pyhäjoki over i byggefasen.

Et omfattende vindkraftprosjekt

Våren 2020 gikk WPD Finlands vindkraftparkprosjekt i Karhunnevankangas i Pyhäjoki over i byggefasen. I prosjektområdet bygges det 33 vindkraftverk, og hvert kraftverk har en effekt på omtrent 5,7 MW. Man regner med at parken vil generere rundt 600-700 GWh grønn strøm per år, noe som tilsvarer det årlige forbruket til rundt 30 000 eneboliger med elektrisk oppvarming.

Bærekraft sentralt

I prosjektet ble det i tillegg til kostnadseffektiviteten lagt vekt på prosjektets økologi og lokal beliggenhet. I tillegg til kvalitet og pålitelighet var bærekraft av stor betydning da Reka ble valgt ut til å være med i prosjektet.

«Vi utfører økohandlinger. Kvalitet er viktig for oss, men virksomheten styres også sterkt av bærekraft. Vi setter pris på lokale aktører fra hjemlandet, og derfor er Reka en av våre samarbeidspartnere.»
– Tuomas Lapp, prosjektsjef, WPD Finland Oy

 

Kaapelinveto käynnissä kahden työntekijän voimin

 

Krevende forhold

Mellomspenningskablene i Rekas produktserie DryRex Nordic Wind ble valgt ut til vindkraftverkenes energioverføring, og de passer ekstra godt til de skiftende værforholdene i nord. Utstyret og komponentene i vindkraftverkene må tåle store variasjoner i temperaturen samt frost, fukt og UV-stråling.

De ekstreme forholdene i Pyhäjoki stiller ekstra høye krav til kablenes kvalitet og egenskaper. Det er gravd en kabelgrøft på totalt 44 kilometer i anleggsområdet. Det går både kraftkabler og fiberoptiske kabler i samme grøft. Den ansvarlige bedriften for kabeltrekkingsoppdraget, HSK Sähkö Oy, er svært fornøyd med Rekas virksomhet.

«Kabelleveransene har fungert ekstra fint. Alt har gått akkurat som avtalt.»
– Hannu Kauppi, administrerende direktør, HSK Sähkö Oy

 

Nordavindens eksperter

Rekas DryRex Nordic Wind-produkter er planlagt, produsert og testet for å fungere i områder som er sterkt utsatt for nordavind. Vi i Reka forstår den nordiske måten å gjøre tingene på, de kravene som den nordlige naturen setter samt betydningen av miljøvennlige løsninger for befolkningen her i nord.

Les mer – En kabelleverandør som lever opp til sitt rykte, CASE: Posio

Wind farm project in Pyhäjoki, Finland Utelat integrering av video