Rekas kabler sikrer energioverføringen i Purtse vindpark i Estland

Byggingen av Purtse vindpark startet i mars 2022. Parken er en del av Estlands første hybridpark for produksjon av sol- og vindkraft. Vindparken, som består av fem vindturbiner, og solcelleparken, som består av nesten 50 000 paneler, begynte å generere grønn strøm i mai 2023.

Prosjektet ble utviklet av Enefit Green AS, og vindparken ble bygget av YIT Eesti AS. Rekas TSLF 36 kV aluminiumskabler sikrer energioverføringen i Purtse vindpark. «Samarbeidet med Reka har fungert bra helt fra budrunden, og vi har fått veldig god teknisk støtte gjennom hele prosjektet», sier Andres Teppo, YIT Eestis prosjektleder for elprosjekter. Teppo er fornøyd med den helhetlige servicen til Reka, og han anbefaler på det varmeste Reka som kabelleverandør for lignende prosjekter.

Hybridparken anslås å produsere totalt 78 gigawattimer. Vindparken har en kapasitet på 21 megawatt, mens solcelleparkens kapasitet ligger på 32 megawatt. Energien som produseres i Purtse park sendes via overføringslinjen mellom Purtse og Püssi til understasjonen i Püssi, hvor den så sendes videre til transmisjonsnettet.

Rekas løsninger for energioverføring av vindkraft

Rekas DryRex mellomspenningskabler egner seg for vindkraftoverføring og er designet spesielt for nordiske forhold. Produktene er laget av robuste høykvalitetsmaterialer og har lang levetid. Våre førsteklasses DryRex-kabler er designet, testet og produsert i Finland med grønn energi. Les mer om våre DryRex Nordic Wind vindmøllekabler her.