Rekas høyspenningskabler i sentralrenseanleggprosjektet

Tampereen Vera installerer Rekas højspændingskabler i centralrensningsanlæg

Tampereen Vera installerer Rekas højspændingskabler i centralrensningsanlæg

Strømnettutbyggeren Tampereen Vera Oy jobber med oppdrag for Tampereen Sähkäverkko Oy som består av legging av høyspenningskabler i Hatanpää-området. Kabelendringene er knyttet til kloakkoverføringen som bygges i forbindelse med sentralrenseanleggprosjektet. Den nye kloakkoverføringen bygges i hovedsak i den gamle kabelruten, og derfor må kablene legges i en ny rute.

En trommel med kabel klart til legging i Hatapäänkatu-gaten i Tampere En trommel med kabel klart til legging i Hatapäänkatu-gaten i TampereI prosjektet bruker Tampereen Vera 110 kV TSLF-høyspenningskabler fra Reka Kabels Dryrex-produktfamilie, som lages på fabrikken i Riihimäki. Dryrex-høyspenningskablene er blyfrie, som gjør dem lette, miljøvennlige og enkle å håndtere. Veras teamleder Lasse Annala er også fornøyd med disse egenskapene – Som høyspenningskabel er TSAL  helt suverén når det gjelder håndterbarhet og smidighet, og de fabrikkmonterte kabelendene gjør trekkingen betydelig lettere. Rekas og Tampereen Veras lange og gode samarbeid hadde også innvirkning på valget av kabelleverandør.

Ved hjelp av kabelenden er det lett å trekke kabelen i røretVed hjelp av kabelenden er det lett å trekke kabelen i røretViinikanlahti-prosjektet er en del av det større sentralrenseanleggprosjektet, hvor alle kloakkrenseanleggene i Pirkanmaa legges til sentralrenseanlegget i Sulkavuori. Byggingen av sentralrenseanlegget startet i 2018, og målet er å ta det nye kloakkrenseanlegget i bruk i 2024. Prosjekthelheten omfatter kloakkrenseanlegget i Sulkavuori, kloakkoverføinger og to pumpeanlegg.

Værbestandige og driftssikre strømnettverk

Blir høyspenningskabler mest brukt til utbygging av nettverk i byene samt til forbedring av strømnettene. Bruk av Dryrex-høyspenningskabler gjør det mulig å flytte strømnettverkene under bakken, som har vist seg å være en pålitelig måte å unngå strømbrudd på grunn av storm og uvær. Dessuten frigjør man arealene til andre bruksformål ved å legge strømnettet under bakken. Ved å bygge strømnett som tåler kraftige værfenomener og krevende forhold bedre, sikrer vi at samfunnet beholder sin funksjonsevne.

Les mer om DryRex-høyspenningskablene