Solarigo stoler på Reka Kabel – nå bygges det solenergi i høyt tempo

Bruken av solenergi øker nå sterkt i Finland. Solarigo Systems Oy er ett av Finlands største bedrifter innen utbyggingsoppdrag av solenergi. Solarigo er en vekstbedrift som på dette tidspunktet har ansvaret for alle de største solkraftverkene som er under utbygging i Finland. Neste år kommer veksten til å øke enda mer, og det betyr også mer arbeid for Reka.

Et ferskt eksempel på dette er ISKU-fabrikken i Lahtis. Det er installert over 6000 solcellepaneler i fabrikkområdet, som etter beregningene vil produsere over 2500 MWh strøm i året. Kraftverkets første fase er allerede tatt i bruk, og de to neste kobles til nettverket til sommeren.

Kuvassa Jarkko Honkanen Solarigo-kypärä päässä, takana aurinkopaneeleitaSeniorprosjektleder Jarkko Honkanen fra Solarigo System er fornøyd med fremgangen på byggeplassen og Rekas del av prosjektet.

«Hovedkomponentene til solkraftverkene kommer fra Europa og Asia, så det er virkelig viktig at vi kan bruke innenlandske produkter til for eksempel kabelinstallasjonene. Vi bruker så mange lokale entreprenører som mulig samt innenlandske kabler fra Reka, for vi har gode erfaringer med disse.»

Et solkraftverk er en langvarig investering, og derfor er det ekstra viktig at kvaliteten kommer først under byggingen, fortsetter han. Forholdene i Finland setter høye krav.

Leveringssikkerheten er også en viktig del, og det er også en av grunnene til at Solarigo foretrekker Reka. Varene er på anlegget til avtalt tid.

Kaapelinvetoa

Elektriker Sami Peltola fra LSK Electrics Oy har installert mange kabler fra Reka i løpet av årene. Han setter pris på at kabelen er myk. Den må være bøyelig, men likevel tåle kraftig strekking. Når utstyret er i orden og jobben gjøres av fagfolk, oppstår det ikke problemer og resultatet er holdbart, forsikrer han.

Jarkko Honkanen er fornøyd med Reka og tror at det vil bli mye samarbeid også i fremtiden.

Les mer om Rekas halogenfrie mellomspenningskabler og strømkabler som egner seg til solkraftverk av alle størrelser.

 

Reka Cables - Solar power plant at ISKU, Lahti City (English subtitles) Utelat integrering av video