Solenergi overføres med Rekas høyspentkabler i Danmark

I 2019 bygget European Energy A/S en 50 MW solcellepark i Hanstholm i Danmark.

Dette gjorde de i nært samarbeid med Energrid A/S som hadde ansvar for tilkobling til distribusjonsnettet. Med sine tosidige moduler som absorberer sollys på begge sider av panelet, er solcelleparken den første av sitt slag i Danmark. Tosidige moduler øker parkens kraftproduksjon siden det genereres mer solenergi på samme areal sammenlignet med en tradisjonell solcellepark.

Over 16 kilometer av Rekas 72,5 kV høyspentkabel Dryrex PEX-AL-LRT ble brukt i prosjektet for å overføre energi fra solcelleparken til distribusjonsnettet. Energrid har lang erfaring med Rekas produkter og elektrikerne deres er veldig fornøyde med Rekas kabler på grunn av egenskaper som gjør de gode å jobbe med. » Vi har et veldig godt og smidig samarbeid med Reka, og det er alltid lett å komme i kontakt med dem. Tekniske spørsmål blir alltid presist besvart av kundeservice,» sier Energrids avdelingssjef Jesper Primdahl.

Hanstholmvej, Danmark

Rekas kabler er utelukkende produsert ved hjelp av grønn elektrisitet

Alle Rekas kabler produseres med karbonnøytral elektrisitet. De ekstremt pålitelige Dryrex-kablene produseres ved fabrikken i Riihimäki.  Høyspentkabler brukes til kraftoverføring og distribusjon, i nasjonale strømnett, kraftstasjoner og kommunale strømnett.

Lær mer om Rekas høyspenningskabler