Reka Kabel vil levere kabler for 100 turbiner i norske vindparker

Reka Kabel vil levere 120 kilometer med mediumspenningskabler for tre vindparker i Norge.

I samarbeid med det norske nettverksbyggingsselskapet Linka AS vil Reka Kabel levere kabling for landbaserte vindparker i Geitfjellet, Harbaksfjellet og Kvenndalsfjellet i Norge. Rekas 36 kV mediumspenningskabler sikrer energioverføring for totalt 100 vindturbiner.

Byggingen av vindparkene ble startet i 2018 og vil bli ferdigstilt i 2020. De tre vindparkene utstyrt med Rekas kabler vil produsere 1401 GWh med elektrisitet og ha en installert kapasitet på 420 megawatt. Når de er ferdige, vil de seks vindparkene i området danne den største landbaserte vindparken i Europa.

«Ettersom fornybar energi øker raskt i Europa, har Reka Kabel utviklet høykvalitets kabelløsninger spesifikt for bruksområder knyttet til vindkraft. Vi er stolte av å være en del av utviklingen mot større produksjon av bærekraftig energi, sier Ralf Sohlström, administrerende direktør i Reka Kabel.

Reka tilbyr utprøvde og pålitelige løsninger for utfordrende nordiske miljøer

Reka Kabels Dryrex WIND-produkter er mellomspenningskabler som er spesielt egnet for bruk i energioverføringsnettverk for vindparker. De kan installeres direkte i bakken,. Dryrex WIND-kabler kan også legges i sporadisk og kontinuerlig våt jord.

Reka Kabel har mange års erfaring med vertikale kabler installert i vindturbintårn. De halogenfrie og flammehemmende kraftkablene i Rekas produktsortiment med vinkraftkabler er en økonomisk og utprøvd og pålitelig løsning for alle typer vindparker, inkludert de utfordrende nordiske miljøer.

Les mer om Reka Kabels vindkraftkabelløsninger: https://www.rekakabel.no/kabler-etter-bruksomradet/kabler-til-vindmolleparker