Solkraft i nesten fire år nå – tallene for 2023 er offentliggjort

Solkraft i nesten fire år nå – tallene for 2023 er offentliggjort

Solarigo Systems Ltd. har tildelt Reka Cables Ltd. diplomet «Renewable Solar Energy User 2023». I 2023 produserte vi 118 MWh solenergi for å dekke vårt eget behov.

Renewable solar energy user 2023 diploma

«Vi lanserte solkraftverk på fabrikkene våre i Keuruu og Riihimäki høsten 2020, og siden den gang har vi unngått utslipp av totalt 36 tonn karbondioksid», jubler Anne Tillgren, produksjonsdirektør i Reka Cables. Beregningen er basert på unngåtte utslipp fra strømproduksjon, ved bruk av en gjennomsnittlig CO2-utslippsfaktor for strømproduksjon.

Konkrete tiltak for miljøet

Reka Cables har arbeidet systematisk mot sine miljømål. «Vi har klart å redusere våre egne CO2-utslipp med ca. 80 % sammenlignet med 2019 (kjent som Scope 1-2-utslipp). Vi har iverksatt mange tiltak, og solkraftverkene er et eksempel», forklarer Kari Ingalsuo, kvalitets- og bærekraftsjef i Reka Cables.

Totalt er det installert 675 solcellepaneler på fabrikkene i Riihimäki og Keuruu. Reka Cables’ produksjonsanlegg og kontorlokaler gikk over til å bruke utslippsfri, CO2-fri elektrisitet i 2020.

«Investering i solenergi er ikke bare miljøvennlig, men også økonomisk lønnsomt, og sammen med CO2-fri prosesstrøm representerer det et konkret miljøtiltak», sier Tillgren.

Les mer om Solarigo:

Solarigo er et finsk energiselskap som spesialiserer seg på implementering av solenergi i stor skala. Solarigo engasjerer seg i kontinuerlig dialog med myndigheter og politiske institusjoner for å fremme bærekraftig samfunnsutvikling fra et solenergiperspektiv. Solarigo er et aktivt medlem av koalisjonen «Auringosta Energiaa – Energy from the Sun» , som fremmer solenergibygging i Finland og fungerer som en tankeleder i bransjen.