“Arbeidet her føles meningsfullt” – Sommeransatte og nye Profesjonelle på Reka Kabel

Sommervikarene er en uerstattelig ressurs for Reka for at produksjonen skal kunne gå uavbrutt også i ferietiden. Vi sjekket stemningen hos sommervikarene våre Aleksi i Keuru og Aapo i Riihimäki, samt hos vår nye medarbeider Oona i Hyvinge.

Hver enkelte av de ansatte får vokse og utvikle seg faglig innenfor de trygge rammene på arbeidsplassen. Samhold og tillit er en del av Rekas strategi, og målet vårt er å være en populær arbeidsplass både nå og i fremtiden. På grunnlag av tilbakemeldinger har nye arbeidere opplevd å både kunne spørre, gjøre feil, lære og lykkes i Reka.

Aapo forbereder en Dryrex AHXAMK-W 20kV 3x150 mellomspenningskabel for testing

Aapo studerer elektroteknikk på yrkeshøyskolen. I Reka består Aapos jobb i delvis utslippstesting og spenningstesting i samsvar med standarden for mellom- og høyspenningskabler. I tillegg til dette tar han de nødvendige prøvene av produksjonspartier.

– Jobben i Reka har vært både interessant og lærerik. Jeg har lært å skrelle kabler og fått se de tingene jeg har lært på skolen i praksis. Det har vært moro å gjøre seg kjent med de forskjellige kabeltypene. Arbeidet her føles meningsfullt.

Aleksi forbereder en installasjonskabel for testing

Sommervikaren Aleksi begynte å jobbe i kvalitetskontrollen til Reka i Keuru i mai. Arbeidet i kvalitetskontrollen består av testing, konstruksjonsmålinger og elektroniske tester. Ved å teste produktene forsikrer man seg om at de oppfyller myndighetenes bestemmelser. En helhetsmessig kvalitetskontroll sikrer en så høy kvalitet som mulig på kablene som kundene mottar.

Aleksi har tidligere tatt fagbrev i byggefaget, og i januar 2022 skal han inn i militæret. Aleksi nevner selve arbeidsoppgavene og arbeidskameratene som det beste ved å jobbe hos Reka.

Oona kutter kabelen før hun går over til neste spole

Det nye tilskuddet i Reka, Oona, ble ferdig utdannet som elektriker i 2020. Etter at hun hadde fått fagbrevet, jobbet hun som elektriker rundt i Helsingfors-området, helt til hun fant en ledig stilling i Reka. Oona ville utvide sin kompetanse og begynte å jobbe på fabrikken i Hyvinge i juni i 2021. Oona syns at den hyggelige atmosfæren er det beste i jobben: – Alle hilser og prater med hverandre. Et godt arbeidsmiljø er jo et fint pluss!

Arbeidet til Oona består av å følge med kablene, slik at de legger seg pent på spolen. Ved behov utfører hun finjustering via en kontrollskjerm. Arbeidsoppgaven består også av kontroll, skifting av kabelspoler og kutting av kablene ved skifting av spole.

Oona har vært fornøyd med Reka som arbeidsgiver, hun har fått støtte av alle skiftkameratene, og også av arbeidskolleger som jobber med andre ting. Oona syns at arbeidet er allsidig, og hun har fått utføre flere forskjellige arbeidsoppgaver. Hun har også gjort noen små feil, men hun forteller at hun lærer aller mest av disse.

Oona håper på en lang karrière i Reka samt muligheten til å for eksempel få en ledende stilling i bedriften i fremtiden. Oona liker også å bytte skift: – Jeg elsker å bli kjent med nye mennesker. Alle har sine egne måter og tips om hvordan arbeidet kan utføres, og jeg tar veldig gjerne imot slike tips!

På bildet i artikkelen sitter Aapo ved kontrollbordet for høyspenningstestingen og utfører en spenningstest av en mellomspentkabel.