Skip to main content

Høyspenningskabler

Høyspenningskabler produseres opp til en maks spenning på 170 kV. Høyspenningskablene i Dryrex-produktfamilien til Reka Kabel produseres i Riihimäki. De er plastkabler isolert med kryssbundet polyetylen (XLPE), som representerer førsteklasses isolasjonsteknologi. Høyspenningskabler produseres i aluminium eller kobber.

Dryrex høyspenningskabler er blyfri, noe som gjør at de er lette, enkle å håndtere, miljøvennlige og vanntette. Blyfri kabler er moderne løsninger for dagens og fremtidens kraftlinjer.

Ekstremt pålitelige høyspenningskabler brukes innen overføring og distribusjon av kraft, nasjonale overføringsnettverkskabler, kraftstasjoner og kommunenettverk. Om nødvendig kan våre høyspenningskabler også produseres i spesialplast, og kan også installeres innendørs og i tunneler hvis de er brannklassifisert.

Reka Kabel er nær kundene og kjenner kundenes behov. Resultatet er at vi ikke fokuserer utelukkende på standardprodukter, men vi kan også produsere skreddersydde produkter som krever spesialløsninger, f.eks. kundespesifikke kabelstrukturer og løsninger.

I Finland brukes høyspenningskabler hovedsakelig innen bygging av kommunenettverk og ved utbedring av nettverkenes pålitelighet. Bruk av Dryrex høyspenningskabler gjør det mulig å flytte kraftlinjer under bakken, noe som har vist seg å være en pålitelig metode for å unngå strømbrudd forårsaket av uvær. Ved å flytte linjer under bakken, kan man bruke landområdet til andre formål. Ved å bygge kraftlinjer som er mer motstandsdyktig overfor ekstremvær og krevende forhold, kan vi også sikre at samfunnet opprettholder driftskapasiteten.